Pieta Maayeshi, dirigent

Pieta Maayeshi-Torenbeek uit Emmeloord is vanaf november 2023 onze dirigent. Pieta studeerde cum laude af voor de studie Docerend Musicus viool bij Jeanne Lemkes aan het Stedelijk Conservatorium Zwolle. Zij vervolgde haar studie viool voor Uitvoerend Musicus aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Johannes Leertouwer.

Pieta kreeg koor- en orkestdirectie les van Louis Buskens, Mikhail Zemtsov, Martin Wright en Bas Pollard. Bij Rob Vermeulen voltooide zij haar studie Master Koordirectie. Orkestdirectielessen kreeg ze van Tilo Lehman en Sander Teepen en zanglessen van Dobrinka Yankova en José Lieshout. 

Jarenlang had Pieta een bloeiende vioollespraktijk op het Muzisch Centrum in Emmeloord. In 2023 heeft ze haar docentschap ingeruild voor de functie programma-teamleider. Zij geeft nog wel directielessen en is dirigent van het Opstaporkest voor beginners en het Piu Mosso Orkest voor gevorderde muzikanten van het Muzisch Centrum.

Als violiste treedt Pieta op met collega’s en in verschillende professionele koorbegeleidingsorkesten. 

Pieta is naast dirigent van COV IJsselstein ook dirigent van het Emmeloords Vocaal Ensemble, COV Heerenveen en het Strijkersgilde Heerenveen.

pieta 3
pieta 3
Pieta 2
Pieta 2
Pieta 1
Pieta 1

 

Hans-Erik Dijkstra, pianist

Hans-Erik Dijkstra volgde zijn muzikale opleiding aan het Twents Conservatorium te Enschede. Hij studeerde piano bij Tamara Pospiszyl en compositie bij David Rowland. In 1991 sloot hij zijn studie Docerend Musicus cum laude af. Hans-Erik zette zijn studie voort bij Herman Uhlhorn en Alexander Warenberg aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. In 1994 verwierf hij daar zijn diploma Uitvoerend Musicus.

Regelmatig is Hans-Erik te beluisteren als solopianist of begeleider. Door de jaren heen begeleidde hij vele muzikale talenten en bekende zangers zoals Henk Poort, Marco Bakker, Enst-Daniël Smit, Arjan Blanken, violist Daniël Rowland.

Hans-Erik is vaste begeleider van COV IJsselstein, het Bachkoor in Apeldoorn, Toonkunstkoor Amersfoort en Toonkunstkoor in Arnhem. Hij is pianodocent op muziekschool De Muzen in Veenendaal en muziekschool Amphion in Doetinchem.

Daarnaast is Hans-Erik arrangeur en componist. In 2006 ging zijn eerste opera in première met veel succes. Inmiddels is de opera nog een aantal malen uitgevoerd met zangers van de Nationale Reisopera.

Hans-Erik
Hans-Erik
Hans-Erik 1
Hans-Erik 1
A311D543-D36D-4DC4-BB41-03E191D060D9_1_105_c
A311D543-D36D-4DC4-BB41-03E191D060D9_1_105_c