Bas van den Heuvel, dirigent

Bas van den Heuvel studeerde piano aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. In 2001 studeerde hij af aan de Hogeschool Gorinchem bij Joop Schets voor het Praktijkdiploma Koordirectie en in 2007 voor het Einddiploma Koordirectie. Hij volgde daarnaast diverse koor- en orkestdirectie cursussen.

Bas is sinds 2007 dirigent van COV IJsselstein. Naast de bekende werken voor oratoriumkoor voerde hij ook composities uit van onbekendere hedendaagse componisten zoals Steve Dobrogosz, Petris Vasks, Ola Gjeilo en Eric Whitacre. Hij werkte samen met gewaardeerde orkesten als het Randstedelijk Begeleidingsorkest Sinfonia, Het Promenade Orkest, Il Concerto Barocco, Florilegium Musicum, het Parnassus Ensemble en Nationaal Symfonisch Kamerorkest NASKA.

Website: www.basvandenheuvel.nl.

 Hans-Erik Dijkstra, pianist

Hans-Erik Dijkstra volgde zijn muzikale opleiding aan het Twents Conservatorium te Enschede. Hij studeerde piano bij Tamara Pospiszyl en compositie bij David Rowland. In 1991 sloot hij zijn studie Docerend Musicus cum laude af. Hans-Erik zette zijn studie voort bij Herman Uhlhorn en Alexander Warenberg aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. In 1994 verwierf hij daar zijn diploma Uitvoerend Musicus.

Door de jaren heen begeleidde Hans-Erik vele muzikale talenten, maar ook bekende zangers zoals Henk Poort, Marco Bakker, Enst-Daniël Smit, Arjan Blanken, violist Daniël Rowland. Sinds 2001 werkt Hans-Erik regelmatig voor het Radio Symfonieorkst. Hans-Erik is vaste begeleider van COV IJsselstein en andere koren.